Menü
Elérhetőség

Takács Orsolya
ThetaHealing® Konzulens

Legyen az életed utazás, haladj afelé, amire vágysz

Life Coaching

 

Életvezetési Tanácsadás

A coaching és a coach szakma, bár egyre divatosabb, még mindig gyerekcipőben jár Magyarországon.
 

Ismerőseink, barátaink nagy része nem érti, hogy miről van szó.

A coaching egy olyan módszer, amelynek során struktúrált beszélgetésekben és gyakorlatokon keresztül a coach afféle személyi edzőként segít  a kliensének abban, hogy  az megoldjon egy adott problémát az életében.

A coaching folyamat során mindig egy adott témán/problémán dolgozunk.

 

Fontos! A coach nem tanácsadó, a kliens saját maga találja meg a legjobb megoldást egy adott helyzetre. A coach tükröt tart neki a folyamat során, azáltal, hogy fejleszti az önismeretét és többféle oldalról világítja meg kliense számára az adott problémát.

Mivel érzelmileg nem vonódik be (barátokhoz, családtagokhoz hasonlóan),ezért új sperpektívát tud kínálni.

A szemléletformálás és szemléletváltás révén a kliens magától is megtalálja a kivezető utat.

A coach nem pszichológus, ezért mentális, pszichológiai betegségek esetén nem lehet hozzá fordulni.

 

A Coaching fázisai:

 

1.     A coach és kliense találkoznak, a kliens elmondja, mi a problémája, hol akadt el az életében.A coach és a kliens tisztázza, hogy hogyan fog zajlani a coaching, egyénileg ez mindig másként alakul. Megbeszélik mikor találkoznak legközelebb.

 

2.      A coach és kliense kidolgozzák annak a módját, ahogy a kliens megpróbálja megoldani az adott problémát. Különféle utakat, alternatívákat vázolnak fel, majd a kliens eldönti a coach segítségével, hogy merre érdemes elindulni, mit érdemes tenni következő lépésként.

A coach nem mondja meg, hogy merre menjen, erre a kliensnek magától kell rájönnie a coaching során. A coach nem tanácsadó! Viszont erre vannak az irányított kérdések, tablázatok.

 

3.    A célhoz vezető utat acoach és a kliense részletesen megtervezik.

 

 

4.       A kliens elindul azon az úton, amelyet kijelölt a coach segítségével. A coachnak     folyamatosan beszámol arról, hogyan halad, együtt átbeszélik a részleteket.
 A coaching során a kliens rengeteg támogatást kap a coachtól, motivációt, inspirációt.

 

     5. Ha a kliens végigjárja a megtervezett utat, nagy eséllyel sikerrel jár.
        A munka oroszlánrésze az övé, a coach „csupán” támogatni tudja és elkísérni az úton.
        A változás felelőssége a kliensé.

 

 

Miben segít a Life Coach?

Segít olyan lelki blokkok feltérképezésében, és oldásában, amik megakadályoznak abban, hogy elérd a céljaid, hogy kiteljesedj. Lehet ez félelem, önbizalomhiány, stressz stb.

Segít a fogyásban. Ez is fejben dől el! Ez az első, és legfontosabb lépés, hogy leadd a plusz kilókat. Megtaláljuk mi a korlátozó hiedelmed és hitrendszered, és újraírjuk. Utána már könnyedén olvadnak le rólad a fölösleges párnácskák.

Segít a nőiességed megélésében, kibontakoztatásában!

Segít, ha elégedetlen vagy a munkáddal, anyagi helyzeteddel!

Segít a párkapcsolati problémákon is!

Segít, ha gyermeknevelési gondjaid akadnak!

Segít kilépned a drámáidból, hogy tisztán, világosan lásd a helyzetet, és tudd, mi a következő lépés, és hogyan lépd meg azt!

 

Célom, hogy segítsek a testi-lelki harmóniát megteremteni az életedben, amiben jól érzed magad, és pont úgy élsz, ahogy mindig is szerettél volna!

 

Hogyan zajlik egy ülés?

Ha éppen nagyon traumatizált/kiborult vagy, és benne vagy a “vakság” állapotában, ami ilyenkor természetes, akkor első alkalommal valamilyen alternatív terápiát választok a coaching mellé, hogy levegyük a stresszt rólad. Elengedjük, ami már nem szolgál, hogy visszanyerd a tisztánlátás képességét. Ez olyannyira hatékony, hogy sokszor utána már nincs is szükség másra. Azonban, ha úgy érzed, hogy szeretnéd, hogy elkísérjelek az utadon, vagy további fejlesztő-megerősítő támogatásra van szükséged, akkor erre lehetőség van a további coaching ülések keretein belül. 

 

 

A pozitív pszichológia azon alapszik, hogy mindenki “kész” van, és ha nem is tökéletes, de rendelkezik nagyon sok tehetséggel, tapasztalattal, tudással. Ennek következménye, hogy rengeteg lehetősége van arra nézve, hogyan élje az életét. A választása minden pillanatban a kezében van. A hozzáállásától függ, hogy mit hoz ki a lehetőségeiből. A pozitív pszichológia nem arra hegyezi ki az üléseket, hogy hónapokig nyöszörgünk a problémán, elemezzük miért történt, ki volt a hibás, sajnáltatjuk magunkat, hanem felfedezed, hogy mennyi értékes tulajdonságod van, milyen csodás ember vagy, és megtalálod azt az utat, életcélt, amit azután, hogy tisztába jössz önmagaddal, el is érsz.

Esetleg felmerülhet a kérdés, hogy erre vagy arra tovább, ilyenkor is nagyon jó egy ülést tartani. Dönteni te fogsz, de segítek, hogy világosan lásd az élethelyzeted.

Hogy elérd a célod, én a megfelelő kérdéseket teszem fel, amin elgondolkozol, és saját magad jössz rá dolgokra. Ez sokkal hatékonyabb, mintha én megmondanám, mit kell tenned. Van, persze, hogy egy kicsit osztom én is az észt, de az alap koncepció, hogy neked legyenek “AHHHAAAA!” élményeid. Felismeréseid. Mikor leesnek a dolgok, rájössz Te magad a megoldásokra. Ezután pedig cselekszel.

Miért jó ez? Azért, mert képessé tesz arra, hogy a hátralevő életed során mindig tudd alkalmazni, ne csak egy probléma megoldására, hanem az összesre! Nem megoldom a konkrét jelenbeli problémádat, hanem amellett, hogy azt a támogatásommal megtanulod kezelni, azt is megtanulod, hogyan oldd meg a jövőben az összes problémádat, konfliktusodat, válságodat! Sőt, lehetőleg ne is kerülj bele, mert észrevedd időben a játszmákat, és tudd már a kezdeti fázisban kezelni őket!

Hány alkalom egy coaching?

Erre a kérdésre nem tudok pontos választ adni. Mindenkinél más. Egy alkalom 60 perces, ami során a pozitív pszichológiát alapul véve, mindig egyénre szabom az ülést. Az, hogy mennyi alkalomra van szükség, függ a kliens állapotától, szándékától a változásra, és a probléma súlyosságától is. Azt megjegyzem, hogy a legfontosabb ezek közül a szándék. Van, aki hetente, kéthetente jár az elején, majd utána havonta, és később negyedévente visszatér egy kis megerősítésre. A megerősítés nem az ego megerősítését jelenti, hanem azt, hogy a kiteljesedésed, boldogságod útja a lehető legzökkenőmentesebb legyen.

Hogy lehet igénybe venni a konzultációt?

Lehet személyesen, skype-on, vagy viberen is, ahogy neked kényelmes. 10000 forint/alkalom. Egy alkalom 60 perc

Néhány fontos téma, amiben segíthetek neked:

- Önbizalom növelés

- Őnszeretet

- Jövőkép

- Döntéshelyzet

- Célok elérése

- Elengedés

- Hogyan mondj "nem"-et?

- Konfliktuskezelés

- Párkapcsolati nehézségek 

A témákban nincs határ!

Minden ember más. Így a nehézségek is mások, ahogy ezeknek a megélése is. Pontosan ezért gondolom azt, hogy mindenkinek egyéni megoldásokra, segítségre, támogatásra van szüksége. Ami az egyik ügyfélnél működik, nem biztos, hogy a másiknál is fog. Ezért fontos, hogy a segítő magasan képzett és tapasztalt legyen.

 

Hiszem, hogy képes vagy változni!

Ami igazán lényeges, hogy én hiszek benned.
Tudom, hogy megfelelő segítséggel képes vagy változtatni az életeden, tovább tudsz lendülni a holt ponton, és kilépni az elakadt, beragadt helyzetekből.
Azt vallom, hogy ha valami nem tetszik az életedben, mindig van lehetőséged változtatni rajta! Célom, hogy ezt a szemléletet átadjam és megtanítsalak arra, hogy lepakold a terheket, és legyen hely az örömnek, és a boldogságnak is.
Van megoldás a problémádra! Ne halogasd tovább! Segítek!

 

Takács Orsolya
Life Coach, Theta Healing konzulens
20-2551376